Vyberte stránku

Že je docela těžký najít si kluka, se kterým jde normálně a třeba i delší dobu fungovat, to jsem zjistila dávno. Že je taky těžký najít si dobrou holku, mi teď vysvětlil můj brácha Primus.

Bratříček se před půl rokem rozešel s dlouholetou přítelkyní a od té doby je bezprizorný. V Kostelci platí Primus za velmi dobrou partii: má slušný příjem a potenciál dalšího růstu, má auto, svaly, mužnou čelist, vtipné kecy, vrtačku a jiné kvalitní nářadí značky Makita, legendy navíc vyprávějí o dalších přednostech. Proto je Primus od chvíle, kdy se po Kostelci rozkřiklo, že je zase nezadaný, ostřelován projevy zájmu ze strany žen a dívek.

Primus je však rozvážný, nežene se neopatrně do kdejakého dobrodružství. Má své standardy a každou zájemkyni o post přítelkyně nejprve prověří. Jednu kočičku si chtěl prohlédnout rovnou v plavkách a za teplého červnového odpoledne ji pozval na koupání na písák. Slečna se cukala, že na písák se jí nechce, a tak bratr, místo toho, aby projevil dobrou vůli a vzal ji na koupaliště, rovnou usoudil, že je moc rozmazlená, a bylo po námluvách. Další slečna ho zaujala instagramovým profilem plným dortů, muffinů, čokoládových labutí a dalších dobrot (pokud láska někomu prochází žaludkem, je to můj bratr). Vyměnili si pár zpráv na facebooku, Primus se za ní dokonce vypravil na cukrářský veletrh, kde měla stánek (ještě před tím doma “napumpoval svaly a nazvedal barák”, oblékl přiléhavé tričko, aby bylo jasno, co může nabídnout, u stánku ale zjistil, že slečna sice peče chutné dezerty, bohužel si spolu ale nemají o čem jiném povídat.

Třetí princezna byla těžký kalibr. O Primuse se snažila snad tři roky, trpělivě vyhlížela den, kdy bude opět k mání. Ze strany mého bratra nikdy jiskra nepřeskočila, přesto shledával na milionářské dcerce několik přitažlivých vlastností: jezdila nadupaným SUV svého otce, neměla problém udržet jakoukoliv konverzaci a pyšnila se naditým dekoltem. Bratrovi začala vypisovat pár týdnů po rozchodu, různými oklikami ho zvala na kafíčka, spíš z nedostatku času než z nezájmu ale Primus dlouho odolával. Pak ale zahrála na jeho gentlemanskou notu. Jednoho dne mu napsala, že se přestěhovala do nového bytu a koupila si postel, kterou ale neumí sama smontovat, a jestli by jí s tím můj brácha nepomohl. Ten tušil, že se za prosbou skrývá snaha dostat ho do bytu a následně do smontované postele, v hlavě mu tedy vyvstalo dilema. Pokud by jí postel nesmontoval, vypadal by jako buran, který nepomůže dívce v nesnázích. Kdyby zůstalo jen u montáže, vše by bylo v pořádku, bratr se ale též obával, že v bytě u nové postele podlehne svodům vyvinutého hrudníku v rozhalené halence a následně se slečny dalšího půl roku nezbaví.

Rozhodl se ale být statečný a domluvil se, že se v bytě staví v pátek po práci. Ve čtvrtek odpoledne se chtěl ujistit, že dohoda platí, napsal slečně, že přijede nazítří v pět, a ať upeče buchtu ke kafi. Ona navrhla, že zajde něco koupit vedle do cukrárny, protože nemá čas. Bratr oponoval, že upéct bábovku jí zase tolik času nezabere, a ať mu něco upeče. Když se opět vykrucovala, bez milosti jí napsal, že v tom případě na montáž postele kašle, protože kvůli nějaký kupovaný buchtě nikam jezdit nebude. Co Prsatá odpověděla, to už jsem se nedozvěděla. 

Byla jsem v šoku, když mi brácha příhodu vítězoslavně vyprávěl. Tvářil se u toho, jako kdyby se vyhnul nebezpečné harpyji s předpokladem zničit mu celý život, což v jeho představách znamená neděle bez bábovky a všední dny bez teplých večeří. Namítla jsem, že by možná mohl být k holkám trochu shovívavější, a že je prostě možné, že prsatice fakt neměla čas mu něco upéct, Primus byl ale neústupný.

“Jo, ségra, na tohle já kašlu. Kafrat u kafe a vypadat dobře na instagramu, to umí každá, ale aby ráno zakrojila do bábovičky nebo umíchala tři vajíčka na slanince, to ne! Tohle nejsou holky pro mě.”

Je vidět, že Primus není povrchní a základní hodnoty má uspořádané. Nyní randí se slečnou, která s ním dojela na písák dokonce na kole, poslouchá Wohnouty a Vypsanou fixu, odvezla ho autem na kalbu do přespolní vesnice a když byli společně na tancovačce, koupila mu u stánku klobásu. Myslím, že tento vztah má budoucnost a moc jim fandím.